January 16, 2010

Bawa kereta?yeay!

semalam pergi kursus lesen kereta.sudah abis kelas teori dan amali.sudah bole cuba bawa kereta.okeh.rasa sangat seronok yang teramat.huhu

so, after kelas tunggu pakcik yang agen i tu datang dan ajar.ada lagi sorang budak (pakcik tu panggil lebai sebab beliau budak sekolah pondok). tak berani nak bersembang dengan beliau sebab dia nampak macam tak bergaul saja terutamanya dengan budak perempuan.huhu.

okeh..i akui i agak lampi (bunyi macam lamprit,tau?i baru tahu ada masakan nama lamprit.wa..sungguh jakun.lamprit bunyi macam lampir.ya.mak lampir yang cerita hantu tu).tapi tidak la lampi sangat sampai buat pakcik tu bengang dan rasa macam nak terjun kereta walaupun i pandu 10km/jam.muehehehe..

sangat susah bila mahu imbangkan clutch dan minyak.huhu.nasib baik i bukan jenis gelabah, mahu brake tekan minyak, nak beri signal tapi buka wiper...sungguh tertekan kalau begitu.mahu teros masuk longkang. pertama kali bawa kereta, terus pakcik tu kasi naik jalanraya.

then bila turn 'lebai' tu, i sibuk-sibuk nak ikut jugak.kunun nak tengok dan belajar macamana beliau bawa kereta.tapi sebenarnya aku mahu makan angin.hehehe..uih..beliau bawa sangat laju okeh.orang lelaki memang suka memandu laju ke eh?

dan semasa sudah mahu pulang, suppose pakcik tu yang hantar i pulang.then pakcik tu bagi la peluang i yang pandu tapi i cakap tak mahu.kunun nak bagi peluang dekat 'lebai' tu sebab dia baru saja bawa.so beliau lah yang memandu i pulang. i tak mahu pandu bukan sebab takut tapi sebab jalan menuju rumah i penuh liku dan kenderaan.muehehe..(tapi itu bunyinya semacam takut juga..ngek,ngek,ngek)

maybe next week sudah boleh 'L'.yeay! (kelihatan begitu gigih dan teruja padahal orang lain sudah boleh memandu F1)

4 comments:

Uruchimaru @ kf said...

lamprit tue species dgn mat rempit ea?

husna said...

hahaha..lbih kurang tu la..cumenye lamprit tu species mat rempit yg dh mix dgn sedara sebelah nenek yg dok kat eropah nu ha..dan paling penting,ianya enak dimakan..hehe

F.L said...

dah dapat lesen boleh la jalan2 cari makan pulak... padprid ayam sedap jugak...heehhee

Husna said...

muehehe..yaya.pasni leh jln2 cari makan sndirian berhad.x perlu lagi buat muka kesian ajak org kuar makan.huh.padprid ayam?oh..tidak..skrang mau makan lamprit ayam