January 20, 2010

Pompuan Melarab

pergi makan malam ikan bakar dua hari lepas di gold coast (hebat bukan?makan ikan bakar di ostrolia sambil menikmati angin laut pulau pinang).teramat ramai di kedai makan tersebut sebab kedai tersebut agak terkenal dikalangan penggemar ikan bakar (ikan bakar di marin pun sedap juga.bukan kedai makan dasar laut tapi dekat pejabat marin).

oleh sebab pelanggan yang melampau ramainya,pesanan agak lambat sampai. ada pasangan suami isteri (rasanya la).wife dia malay, husband dia arab.si arab ni sibuk panggil pelayan suruh bawakan dia air tambah.sambil marah-marah dan terjerit-jerit dengan kuat.then tiba-tiba wife dia pulak terjerit-jerit tak puas hati dekat ikan bakar yang diorang dapat.

pompuan melarab (malay + arab) : "hey you! come here!" (panggil pelayan sampai kembang hidung)

"kenapa ikan ni pedas sangat ni?!!i dah pesan jangan buat pedas. my husband tak boleh makan pedas!!" (macam orang kisah ja laki dia x bley makan pedas)

pelayan : "sorry kak.."

pompuan melarab : "u panggil tauke datang sini,now!!!"

pelayan : pergi panggil tauke then datang balik dan berkata "tauke sibuk kak"

(berlarutan sampai 2x.kali ke-3 baru tauke datang sebab suara pompuan tu sangat melampau macam dalam 'exocism of emily rose' je)

tauke : "ye, ada apa kak?"

pompuan melarab : "dnsiu@9^bq!d9*nt" ( ntah apa yang dia carutkan dekat tauke tu pun aku tak pasti, tapi muka memang macam singa terlekat tulang gajah)

tauke : "okeh, sekarang akak nak ikan yang macam mana?"

pompuan melarab : "hai, kita marah dia, dia perli pulak"

(and the conversation continue...yang aku pasti pompuan tu tak nak bayar ikan yang tersilap tu walaupun dia dah makan separuh dah...)

dah makan ikan tu separuh baru perasan ikan tu tak menepati citarasa.bodoh bukan? dah tu pulak bising-bising mengganggu ketenteraman. baru kawin dengan pak arab dah besar kepala.dah la pakai tudung labuh.memalukan ja..haih..

2 comments:

Uruchimaru @ kf said...

aiyoh makan ikan bakar aje pun kecoh kan!

HuSnA said...

hmm..maybe die x penah makan ikan bakor agknye tuh..tu sebab die cm nak histeria gtu.terlalu lazat..